Wij bouwen professionele buitensauna’s speciaal op maat

Bij ons kunt u elke maat die u wenst voor uw buitensauna laten bouwen. Als echte saunabouwer met eigen productie, werkplaats en uitstekende vakmensen kunnen we u bijna altijd van dienst zijn. Als het nu onder een dubbel schuin dak is of in een oud houten gebouwtje is, in samenspraak met u gaan we kijken en zoeken naar de juiste bouwwijze met een daarbij passende indeling.

Wanneer men een heerlijke Finse sauna in bezit wil hebben maar er in de woning geen plaats voor heeft (of dit niet wil) dan is er nog de mogelijkheid van een buitensauna. Men kan dan na het sauneren direct afkoelen in de privé omgeving van uw eigen tuin. Maar voor het laten bouwen van een buitensauna zijn toch wel wat meer bouwtechnische eigenschappen nodig dan voor een binnensauna. Waar vaak aan voorbij wordt gegaan is de isolatiewaarde van een buitensauna, een enkele sauna plank van 55 mm dik heeft geen hoge

isolatiewaarde en is binnen in de sauna aan 95 graden en hoger, tot buiten de sauna aan 0 graden tot nog lager blootgesteld. Voeg daar nog de nodige vocht verschillen aan toe dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat er voor het bouwen van een kwalitatieve hoogwaardige sauna toch wel wat meer komt kijken dan het laten leveren c.q. bouwen van een enkelwandig tuinhuis.

De hoogwaardige buitensauna’s van de Saunaspecialist

Bestaan allemaal uit een dubbele opbouw (buitenverblijf) een buitenschil (gemaakt van geïmpregneerd Zweeds Lariks) en een separate en vrijstaande (sauna) binnenschil welke extra geïsoleerd is met 70 mm Ecose wol welke tevens afgewerkt is met een waterdichte dampdoorlatende folie. Daarnaast staat de sauna vrij van de buitenwanden (luchtspouw) wat vochtopbouw voorkomt.

Ook de vloer in de buitensauna wordt aan de onderzijde van een 50 mm isolatie laag voorzien dit zorgt ervoor dat in de winter de kou optrek wordt tegengegaan. De voordelen van deze bouwwijze zijn zeker de energiekostenbesparing en niet te vergeten de veel langere levensduur van uw totale buitensauna waar u dan jarenlang zeker in de winter veel meer plezier van heeft.

Deze hoogwaardige buitensauna worden door de Saunaspecialist in alle gewenste maten, uitvoeringen en kleuren gebouwd. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen Zweeds geïmpregneerd Lariks aan de buitenzijde een dak gelegd met origineel dubbel laags bitumen en een hardhouten fundering bent u tevens verzekerd van bijna geen onderhoud.