Infraroodcabine, Overige

De voordelen van een infraroodcabine

Gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine

Een infraroodcabine heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Maar bovenal zijn de therapeutische werking en de positieve effecten op de gezondheid onmiskenbare voordelen. Infrarood warmte kan heel verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen, fybromylagie, reumatische pijnen en voor warming up bij sporters.

Diverse infraroodstralers

In een infraroodcabine is het mogelijk om diverse soorten stralers te plaatsen welke allemaal een eigen manier van (in)werking op het lichaam van de gebruiker hebben. Met een lange gold Magnesiumoxide straler krijg je een aangename temperatuur en krijg je het gevoel te zitten in een Finse sauna. Licht de wens meer richting het oplossen van c.q. verlichten van nekproblemen, rugstijfheid of schouderpijn dan kan men kiezen voor een BC carbomed straler. Voor diegenen die geen opwarmtijd wensen en bijvoorbeeld Fibromyalgie als lichamelijke pijn ervaren kan de Full Spectrum straler van Dr. Fischer een betere keus zijn. Het is in grote mate afhankelijk van het gebruik of klacht welke straler men wil gebruiken om een verlichting van een probleem te bereiken. Maar ook voor het gebruik als zuiver ontspanning middel is de infraroodcabine zeer geschikt.Men kan zich hier het beste laten voorlichten door de vakspecialist.

De acht voordelen van een infraroodcabine

1. Pijnverlichting bij spier- en gewrichten

Als je in een sauna zit, stroomt jouw bloed sneller. Door de verbeterde en versnelde doorstroming van het bloed wordt de melkzuur in de spieren eerder afgevoerd. Vervolgens kan het bloed de gewrichten optimaal voeden. Bovendien zorgt de afgifte van natuurlijke endorfine in de hersenen voor verlichting van de pijn. Door de sauna kan je dus minder last hebben van gewrichts- of spierpijn.

 

2. Vermindering van huidproblemen

Door de warmte en stijging van de bloeddruk gaan de huidvaten openstaan. Hierdoor krijgt de bloedtoevoer naar de huid en kunnen er meer voedingsstoffen bij de huid komen.

 

3. Verbetering van de doorbloeding

Doordat infraroodstraling de doorbloeding verbetert, is dit goed voor uw huid. Nieuwe cellen kunnen sneller en beter worden opgebouwd en oude cellen worden sneller afgevoerd Doordat cellen sneller worden opgebouwd, herstelt u ook sneller van wondjes of beschadigingen aan de huid. Heeft u last van acné, psoriasis, of andere huidaandoeningen? Dan is een infrarood sauna een uitstekend hulpmiddel.

 

4. Uitscheiden van afvalstoffen

De huid van je lichaam is een belangrijk orgaan om afvalstoffen af te voeren. Dit merk je goed als je ongezond eet. Een bezoekje aan de sauna kan er met andere woorden voor zorgen dat je een gezondere huid behoudt.

 

5. Diepe ontspanning en vermindering van stress

Naast het verminderen van spier en -huidklachten is een sauna ook zeer geschikt voor ontspanning en verlichting van stress. Door de rust kun je gemakkelijker gedachten en problemen loslaten.

 

6. Extra vetverbranding

Door de toename van de hartslag tijdens een sauna sessie zorgt dit voor een hogere vetverbranding.

 

7. Beter slapen

Saunagebruik maakt een stofje vrij genaamd endorfine. Dat stofje zorgt niet alleen voor de verlichting van pijn maar ook voor een ontspannen gevoel.

 

8. Betere weerstand

Als je regelmatig een sauna bezoek zorgt dit voor een toename aan witte bloedcellen. Witte bloedcellen zorgen voor een betere weerstand tegen bijvoorbeeld verkoudheid of de groep.

Wil je meer weten over een infraroodcabine? Neem contact met ons op of bekijk onze infraroodcabine pagina.

 

 

Wilt u meer weten over een sauna?

Desaunaspecialist met meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van wellness bent u bij DeSaunaspecialist aan het juiste adres. Wij zijn een bedrijf met een hoge dienstbaarheidsfactor die de tijd neemt voor haar klanten zeker als u kwaliteit zoekt en u een betaalbaar product geleverd wil hebben.

Kom gerust eens langs en geniet van onze koffie en laat u prima voorlichten over datgene wat u zoekt, u bent dan bij de specialist voor uw omgeving en omstreken voor wellness en spa.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *